Internationell samordnare med fokus på frågor kopplade till finansiell stabilitet

Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 november 2018
Stängs
den 3 december 2018
Ref:
1124
Kontakta
Johan Berg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som internationell samordnare på avdelningen Finansiell stabilitet arbetar du med att samordna det internationella arbetet inom hela staben Ekonomisk analys. Staben ansvarar för att analysera det finansiella systemets sårbarheter och motståndskraft mot olika typer av störningar och de makrofinansiella riskerna kopplade till skuldsättning i den icke-finansiella sektorn och att tillsammans med tillsynsområdena ta fram förslag på åtgärder som kan stärka den finansiella stabiliteten.

Som internationell samordnare förbereder du och följer upp det arbete som genomförs i olika internationella organ och arbetsgrupper, främst inom Europeiska systemrisknämnden (ESRB) men även kopplat till Nordisk-baltiska makrotillsynsforumet (NBMF), Internationella valutafonden (IMF) samt Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD). Du bistår även med att ta fram underlag, planerar och förbereder internationella besök, samt deltar i utvecklingen av FI:s internationella arbete.

Delar av tiden deltar du även i analys- och policyarbete inom stabens arbetsområden och möjlighet finns att själv delta i någon internationell arbetsgrupp. Tjänsten innebär mycket samarbete och koordinering internt, både inom staben men också med övriga delar av FI:s verksamhet.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, gärna med inriktning mot finansiell ekonomi eller nationalekonomi. Har du kombinerat med studier inom juridik eller statsvetenskap är det meriterande. Du har god förståelse för EU-institutioner och gärna även kunskap om internationella finansiella regelverk, krishantering av banker, makrotillsyn och de europeiska tillsynsmyndigheterna (Esorna). Du har också relevant erfarenhet från en roll som samordnare, projektledare eller motsvarande. Troligtvis har du erfarenhet från arbete på myndighet och/eller erfarenhet av att arbeta med internationella frågor, policyfrågor och ekonomisk analys.

Som person är du självgående och uthållig. Rollen som samordnare förutsätter att du uppskattar att arbeta tillsammans med andra och att du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är även strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet på FI förutsätter hög integritet, ett analytiskt förhållningssätt och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Johan Berg på 08-408 984 74.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 3 december 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!