IDEA söker jurist

Rekryterare
IDEA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 november 2018
Stängs
den 14 december 2018
Ref:
13-11-2018
Kontakta
Maria Elvung
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

IDEA är arbetsgivarförbundet för ideella organisationer och är en fristående arbetsgivarorganisation. Gemensamt för alla medlemmar är att de bedriver ideell och idéburen verksamhet utan primärt vinstsyfte. Vår hjärteangelägenhet är arbetsrätt och personalfrågor. Vi hjälper våra medlemmar med allt ifrån att tydliggöra arbetsgivarrollen till att svara på konkreta frågor, till exempel hur lagar och avtal ska tolkas.

Vi kan den ideella sektorns förutsättningar bäst. IDEA bildades 1995 och har sedan dess vuxit starkt. IDEA har både stora och små organisationer som medlemmar. För oss är alla viktiga.

IDEAs 1 400 medlemmar representerar ett tvärsnitt av den ideella sektorn: studieförbund, sociala/humanitära organisationer, arbetsmarknadsorganisationer, invandrarföreningar, idrottsföreningar, frivilliga försvarsorganisationer, fristående grund- och gymnasieskolor, folkhögskolor, högskolor, vård och omsorg, ungdomsförbund, scoutföreningar, nykterhetsorganisationer, trossamfund etc.

IDEA söker nu en jurist till sitt kansli i centrala Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att vara en viktig del av kansliet som består av sju personer varav tre jurister. Denna roll innebär främst arbete med arbetsrättslig rådgivning och förhandling på såväl lokal som central nivå samt också annat stöd till förbundets medlemmar. Tjänsten omfattar även att hålla utbildningar inom t.ex. MBL, arbetsmiljöfrågor, föreningsjuridik och förhandlingsteknik.

I ditt arbete kommer du att ha en mängd olika kontaktytor internt och externt och en stor del av den rådgivande verksamheten sker löpande över telefon med medlemmar, men kan även innefatta resor för möten med medlemmar utanför Stockholm.

Vem är du?

Vi ser att du har en juristexamen, goda allmänjuridiska kunskaper och minst fyra års arbetslivserfarenhet. Särskilda kunskaper i arbetsrätt är meriterande, dock tror vi att du även kan komma från en annan bakgrund såsom avtalsrätt, internationell rätt, processrätt eller försäkringsjuridik. Vidare ser vi att du har förhandlingsvana och gärna erfarenhet av att hålla utbildningar. Du måste kunna arbeta helt obehindrat på svenska och engelska.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. För att trivas i rollen är du en social, prestigelös och flexibel person. IDEAs verksamhet är centrerad kring ideella organisationer och det är viktigt att du har ett genuint intresse för föreningsvärlden och ytterligare meriterande är om du själv också har erfarenhet från föreningsvärlden.

Du erbjuds

Du kommer att komma till ett litet men kompetent kansli där vi alla arbetar tillsammans mot samma mål. Vi som arbetar på IDEA ser ett särskilt värde i vårt arbete inom civilsamhället och vi hoppas att du kan hitta en lika positiv drivkraft i detta som vi gör!

IDEA erbjuder sina anställda attraktiva förmåner och tillämpar målstyrd arbetstid vilket ger de anställda största möjliga flexibilitet. Arbetsplatsen är på Klara Södra kyrkogata i Stockholm.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar IDEA med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt maria.elvung@jurek.se.

 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Maria Elvung