Business Controller/Operations Manager Sverige

Plats
Stockholm/Göteborg
Annonserat
den 16 november 2018
Stängs
den 16 december 2018
Ref:
SE-13415
Kontakta
Magnus Wigernäs
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

I denna roll får du kombinera det strategiska arbetet som Business Controller för Sverige samtidigt som du är ledare och har personalansvar för Operationsteamet.

I rollen som Business Controller/Operations Manager har du ett helhetsansvar för Leica Geosystems controlling-funktion för bolagets försäljningsorganisation. Du agerar partner för företagets VD när det gäller alla finansiella frågor och kommer aktivt delta i och vara en affärspartner för företagsledningen, fokusgrupper och diskussioner vid månadsslut. Du kommer att spela en nyckelroll i den finansiell planeringen: schemaläggning av utgifter, månadsprognoser, budgetar och rekommendera korrigerande åtgärder.

Som Business Controller/Operations Manager leder du ett team av specialister som ansvarar för att leverera hög standard på service till kunder genom effektiv hantering av säljorderhantering, masterdata, logistik och lager, samt optimera och kontrollera lagernivåer.

Du kommer att medverka till kontinuerliga förbättringen av funktionella områden för att skapa och förbättra effektiviteten inom Operations och inom området för controlling.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat:

  • Leda och entusiasmera teamet bestående av specialister inom  orderhantering, masterdata och lagerpersonal.

  • Övergripande ansvar för lager och logistik.

  • Driva förbättrings- och effektiviseringsarbete.

  • Förbereda och uppdatera prognoser / budgetar på månads- och årsbasis.

  • I samarbete med bokföringsavdelning övervaka och hantera nivåer av kundkrediter, betalningsvillkor, inkasso och kredithantering.

  • Hantera säljorderprocessen och säkerställ att företagets riktlinjer för fakturering och leverans efterföljs.

  • Styra och kontrollera kostnadsnivåerna i bolaget.

  • Förbereda månadsanalyser och finansiell information till ledningsgruppen.

För att lyckas i rollen tror vi att du är civilekonom eller motsvarande i grunden och har ett par års ledarerfarenhet, där du fått möjlighet att pröva din förmåga att utveckla både människor och verksamhet inom en ekonomiavdelning eller motsvarande.

Du är en drivande, kommunikativ ledare med god analytisk förmåga att både se detaljer och helheten. Du har en god organisationsförmåga och kan bygga och effektivisera strukturer samtidigt som du kan skapa goda relationer och få andra att växa.

Leica Geosystems produkter är kända för sin användarvänlighet och mångsidighet. Det främsta försäljningsargument är precision, tillgänglighet, service och support. Du kommer få en utmanande vardag med goda utvecklingsmöjligheter i en internationell koncern. Leica Geosystems är i stark tillväxt och erbjuder marknaden högteknologiska produkter med fokus på kvalitet. Du får också möjligheten att jobba med kompetenta kolleger både i Sverige och utomlands. Du är placerad antingen på kontoret i Stockholm eller Göteborg och förväntas vara närvarande på kontoret i Munkedal någon eller några dagar varje vecka, då stora delar av teamet är baserat där. Du rapporterar direkt till Regional Controller Nordics och har en nyckelroll i den svenska ledningsgruppen.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev, via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-13415) snarast möjligt. Har du ytterligare frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Magnus Wigernäs 070 928 2666 alt. magnus.wigernas@mercuriurval.com via Mercuri Urval Jobs https://ift.tt/2OJer8V