Ackordscentralen söker biträdande jurister

Rekryterare
Ackordscentralen
Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 november 2018
Stängs
den 27 december 2018
Kontakta
Anousheh Abuhamzeh
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om verksamheten
Ackordscentralen har alltsedan 160 år hjälpt företag med betalnings- eller lönsamhetsproblem. Idag är vi en rikstäckande organisation med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Kristianstad, Borås och Umeå.

För mer information, se Ackordscentralens hemsida: www.ackordscentralen.se.

Vi söker nu ytterligare två biträdande jurister till vårt kontor i Stockholm. Kontoret består av 13 medarbetare, varav 8 är jurister.

Arbetsbeskrivning
Som biträdande jurist kommer du att biträda Ackordscentralens jurister i deras arbete med obeståndsärenden; konkurser och företagsrekonstruktioner samt i övriga ärenden såsom likvidationer m.m. Du kommer även självständigt att handlägga ärenden. Du kommer att vara delaktig i hela ärendeprocessen, upprätta inlagor till domstol samt andra juridiska dokument, utföra rättsutredningar, delta i domstolsförhandlingar och ha löpande möten och kontakter med exempelvis ställföreträdare, anställda, borgenärer, banker m.fl.

Vem är du?
Vi söker dig som har en juristexamen, goda akademiska meriter, i synnerhet inom det civilrättsliga området, samt ett intresse för bolags- och obeståndsrätt.

Vi söker nu två olika profiler, den ena mer junior med minst 1–3 års arbetslivserfarenhet, och den andra mer senior med minst 3–5 års arbetslivserfarenhet, företrädesvis från affärsrättslig byrå, Kronofogdemyndigheten eller bank. Genomförd notarietjänstgöring är meriterande.

Du har utmärkta kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift. Vidare har du intresse för ekonomi och affärer samt förståelse för hur bolag fungerar. Som person är du utåtriktad, driven och självständig.

Du erbjuds
Du erbjuds en spännande roll med varierande och stimulerande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter. Stockholmskontoret är beläget i vackra lokaler på Strandvägen.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anousheh Abuhamzeh på 0766-33 14 42 alternativt anousheh.abuhamzeh@jurek.se

Urval sker löpande. Du söker tjänsten via Jurek Rekrytering & Bemannings hemsida, www.jurek.se. Varmt välkommen med din ansökan och dina betyg så snart möjligt.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Anousheh Abuhamzeh
0766-33 14 42