Junior Redovisningsekonom till DEKRA

Rekryterare
Dekra
Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 december 2018
Stängs
den 2 januari 2019
Kontakta
Simon Jordal
Anställningsform
Vikariat
Arbetstid
Heltid

Junior Redovisningsekonom till DEKRA

DEKRA SE med huvudkontor i Stuttgart, Tyskland, är den ledande aktören för fordonsbranschen inom opartisk kontroll. Med över 47 000 medarbetare och med en omsättning på över 26 miljarder SEK är DEKRA representerade i ett femtiotal länder världen över.

DEKRA Automotive AB med huvudkontor i Solna är ett dotterföretag till DEKRA i Tyskland. DEKRA Automotive AB är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen. Vi driver idag 59 besiktningsstationer i Sverige och är ca 150 anställda.

Dekra söker en driven och ansvarstagande Redovisningsekonom. Som Junior Redovisningsekonom hanterar du leverantörsbetalningar, kundreskontra, bankavstämningar och månadsbokslut. Du är en del av en verksamhetsnära ekonomiavdelning med god gemenskap där du tillsammans med kollegorna servar kunderna och ansvarar för redovisningen. På ekonomiavdelningen är ni 5 medarbetare och du hanterar även moms, anläggningsregister och delaktighet vid årsbokslut.

Detta är ett vikariat med anställning hos DEKRA Automotive AB. Vikariatet är från och med mars 2019 till och med augusti 2020 men vi ser gärna att du kan börja arbeta så snart som möjligt.

Tjänstebeskrivning
I rollen som Junior Redovisningsekonom kommer du att ha en bred roll där du hanterar alltifrån leverantörsbetalningar, löpande bokföring, fakturering, inbetalningar, oplacerade inbetalningar, påminnelsehantering, samarbete med inkassobolag, bankavstämningar, aktivera anläggningstillgångar, månadsvis utläggsredovisning och moms till självständiga månadsbokslut samt delaktighet vid årsbokslut. Du har daglig kontakt med kunder – privat som företag - via mail/telefon gällande exempelvis faktura- och betalfrågor och biladministration. Förutom dina kollegor på ekonomiavdelningen, samarbetar du med regionchefer, besiktningspersonal och konsulter runt om i Sverige.

Du kommer exempelvis att:

  • Leverantörsbetalningar och kundreskontra
  • Bankavstämningar
  • Månadsbokslut och Momsredovisning 
  • Delaktighet i årsbokslut
  • Kontakt med kunder
  • I övrigt förekommande arbetsuppgifter på ekonomiavdelningen

Det här är tjänsten för dig som har arbetat inom ekonomi och vill ta nästa steg. Du får möjligheten att utvecklas inom ditt yrkesområde i en kvalificerad miljö där samarbete, förbättringar och fortsatt etablering är i fokus!

Lämplig bakgrund
Vi söker dig som antingen har arbetat minst 2 år inom ekonomi/reskontra/bokföring eller studerat ekonomi vid universitet/högskola/yrkeshögskola och arbetat minst 6 månader inom ekonomi/reskontra/bokföring. Du har en god ekonomisk förståelse och ett stort intresse för att utvecklas inom redovisning. Det är meriterande om du har använt Visma Business sedan tidigare. Du har vana, intresse och lättlärdhet för system. Du har god datavana och goda kunskaper i Officepaketet. Du formulerar dig väl i såväl svenska som engelska i tal som skrift.

Som person är du driven, prestigelös och engagerad i ditt arbete. Du är ansvarstagande, noggrann och strukturerad samtidigt som du har en god social förmåga som gör att du har lätt för att ansluta till en arbetsgrupp och samarbeta med kollegor och kunder.

Viktig information
Ovanstående är en rekrytering med anställning hos DEKRA Automotive AB. Ovanstående är ett föräldravikariat på heltid. Vikariatet är från och med mars 2019 till och med augusti 2020 men vi ser gärna att du kan börja arbeta så snart som möjligt. I denna rekryteringsprocess samarbetar DEKRA med SJR. Anmäl ditt intresse för tjänsten snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Simon Jordal/Recruitment Consultant.