Senior koncernredovisningskonsult till ett 1-årsuppdrag i city

Rekryterare
SJR
Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 december 2018
Stängs
den 6 januari 2019
Kontakta
Marie Bergsman
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Senior koncernredovisningskonsult till ett 1-årsuppdrag i city

Arbetsuppgifter:
I rollen som Redovisningsspecialist är du delaktig i att redovisningen håller hög kvalitet i enlighet med gällande lagar och regelverk. Som Redovisningsspecialist kommer du att arbeta med hela processen inom redovisningen, från koncernredovisning till rapportering. 
Arbetet innebär bland annat: 

  • Solvens II och annan myndighetsrapportering 
  • Delta i arbetet med att upprätta årsredovisning för bolag inom koncernen 
  • Bolagsskatter 
  • Period- och årsbokslut 
  • Upprättande av koncernredovisning 
  • Delta i redovisningsrelaterade projekt 

Profil:
Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande med inriktning redovisning. Du har minst fem års erfarenhet av redovisning och det är meriterande om du har arbetat inom försäkringsbranschen. Du får gärna ha ett stort intresse av regelverk inom ekonomi, företrädesvis inom IFRS och/eller Solvens II. Det är också meriterande om du har erfarenhet av system-implementering. Lämplig bakgrund är även tidigare erfarenhet från en revisionsbyrå. Du är van att arbeta i moderna affärssystem, är duktig på Excel samt bra på att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Viktig information
Ovanstående är ett konsultuppdrag antingen med anställning hos SJR eller som underkonsult. Uppdragstiden är med start omgående och 13 månader. Urval och intervjuer sker löpande och vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Marie Bergsman, 08-407 55 55

Konsult hos SJR
Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå.