Fondcontroller till Areim

Rekryterare
Areim
Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 december 2018
Stängs
den 6 januari 2019
Kontakta
Mats Holmberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Rollen som Fondcontroller innebär att leda, övervaka, samordna och analysera fondens ekonomiska och finansiella aspekter. Rollen är affärsnära, stödjer fondansvarig och har dagliga kontakter med ett flertal medarbetare inom Areim. Arbetet sker i samverkan med övriga i ekonomigruppen och rollen rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvara för rapportering till investerare, banker, Finansinspektionen samt internt.
  • Ansvara för uppföljning och analys av resultat för fonden och investeringarna.
  • Ansvara för och analysera fondens likviditet samt föreslå och genomföra åtgärder.
  • Vara ett stöd till fondansvarig och förvaltningsgruppen i ekonomiska frågor.
  • Leda och vara kontaktperson gentemot extern redovisningsbyrå samt mot revisorer
  • Leda budgetarbetet och delta i affärsplanearbetet.
  • Ansvara för årsredovisningar, inkomstdeklarationer och fastighetsdeklarationer.
  • Delaktighet i utvecklingen av ekonomiprocesser och medverkan i företagsövergripande projekt.

Lämplig bakgrund
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi med minst tio års relevant arbetslivserfarenhet inom fastighet eller fondverksamhet. Du har goda kunskaper inom MS Excel och är flytande i engelska i tal och skrift. Rollen innefattar många interna kontakter vilket lägger stor vikt vid en god kommunikativ förmåga och att du är en person som arbetar proaktivt och är kvalitetsmedveten med struktur och noggrannhet.

Din ansökan
Vill du bli en del av Areim? Välkommen att visa intresse via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Mats Holmberg på Boardtalk AB (072-8532313) e-mail mats.holmberg@boardtalk.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Om Areim
Areim är en nordisk fastighetsägare och fondförvaltare. Bolaget förvaltar fonder för några av världens största institutionella investerare. Det har Areim gjort med stor framgång i över 15 år. Framgång för bolaget betyder att leverera en god avkastning till våra investerare på ett ansvarsfullt och hållbart sätt. Areim vill helt enkelt lämna efter sig något som vi tycker är rätt och bra. Något som bolaget , investerare och staden kan vara stolta över. Idag arbetar ca 35 personer hos Areim i moderna lokaler i Stockholms innerstad.