Group Accounting Manager till Diab i Helsingborg

Rekryterare
DIAB
Plats
Helsingborg (Stad), Skåne (SE)
Annonserat
den 20 december 2018
Stängs
den 19 januari 2019
Kontakta
Charlotta Jerleke
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Idag är Diab en av världens största tillverkare av strukturella kärnmaterial med en omsättning på ca 1,5 miljard SEK och 1 300 medarbetare. Med sex strategiskt placerade tillverkningsenheter och 14 helägda försäljningsbolag runt om i världen är Diab väl positionerat för att erbjuda sina globala kunder service på lokal nivå. Företagets filosofi är att samarbeta med sina kunder, inte bara med material av hög kvalitet utan också med en rad supporttjänster som innefattar processutveckling, strukturell design och utbildning. Diab ägs av Ratos AB och är medlem i UN Global Compact.

Diab erbjuder nu en spännande och central funktion för koncernekonomin. I ditt ansvar får du stor frihet till utveckling och effektivisering, du når ut till stora delar av världen genom dina kontakter ute i verksamheterna och i din närhet till ledning har du stora påverkansmöjligheter. Du rapporterar till CFO och huvudkontoret är centralt beläget i Helsingborg.

Du erbjuds ett omväxlande och stimulerande arbete i en miljö som präglas av kundfokus, initiativkraft, säkerhet, pålitlighet, kostnadsmedvetenhet och effektivitet.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter 
Du ansvarar för legal rapportering, konsolidering och relaterade redovisningsfrågor och arbetar aktivt med att kartlägga, förbättra och effektivisera arbetssätt och processer. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av: 

 • Ansvar för koncernredovisning och konsolidering av koncernen 
 • Huvudansvar för framtagande av kvartalsrapporter och årsredovisningar 
 • Driva koncernövergripande projekt i syfte att förbättra rutiner, kvalitet och effektivitet 
 • Ansvara för finansmanual och instruktioner ut i organisationen 
 • Säkerställa efterlevnad av IFRS 
 • Revisionsprocess och kontakt med revisorer 
 • Bankkontakt och underhåll/utveckling av cashpool 
 • Skattefrågor 
 • Transferprisuppsättning 
 • Interna lån och kapitaliseringsfrågor 
 • Nedskrivning och avskrivningsfrågor 
 • Likviditetsplanering 
 • Internrevision 

Bakgrund och erfarenhet 
Vi söker dig som är civilekonom med mycket goda redovisningskunskaper inklusive koncernredovisning enligt IFRS och svensk standard. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en större internationell koncern. Du har god vana av affärssystem samt har mycket goda kunskaper i Excel. Du behärskar engelska i tal och skrift. 

Samtidigt som vikten av noggrannhet och struktur är hög så är det också viktigt att du är en person med ”can do” mentalitet och att du drivs av och tycker det är roligt med variation och vidd i din vardag. Du trivs i en arbetsmiljö som präglas av förändring och utveckling där du får stor frihet att utveckla och förbättra. Du är van vid och tycker om att ta ägandeskap och driva dina frågor framåt. Kommunikation, både intern och extern får du mycket av på Diab, dels med ekonomicheferna ute i organisationen, Business Controllers samt revisorer och banker.

Ansökan och information 
I den här rekryteringen samarbetar Diab med SJR. Skicka in din ansökan så snart du kan - vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor om tjänsten eller processen kontaktar du Malin Hjort (0708-203479) eller Charlotta Jerleke (0766-471623). 

Varmt välkommen med din ansökan!