LKAB söker chef till vår Teknik- och processutveckling

Rekryterare
LKAB
Plats
Kiruna (Kommun), Norrbotten
Annonserat
den 28 december 2018
Stängs
den 28 januari 2019
Kontakta
Jan Moström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om företaget / verksamheten
LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte drygt 23 miljarder kronor 2017 och har cirka 4 100 anställda i 13 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten
Vill du leda en verksamhet som ska ta fram en ny världsstandard för hållbar gruvbrytning?
Inom Teknik- och processutveckling drivs koncernens strategiska tekniska utvecklingsprogram. Enheten erbjuder också koncernen stöd i form av teknikkunnande samt standardiserade arbetssätt inom metod-, projekt- och processutveckling.
Du och dina medarbetare kommer att bidra med att ta fram en ny världsstandard för hållbar gruvbrytning. Sustainable Underground Mining, SUM, är ett samarbete med ABB, Epiroc, Combitech och Volvo med ambition att göra framtidens gruva koldioxidfri, digitaliserad och autonom. 
HYBRIT är ett samarbete med SSAB och Vattenfall där målsättningen är att utveckla en fossilfri process för ståltillverkning.
Samarbete med externa partners och akademin såväl nationellt som internationellt är därför naturliga inslag.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är civilingenjör eller motsvarande och du har erfarenhet från liknande tjänster.
Som ledare har du en sammanhållande roll gällande LKAB:s strategiska teknikutveckling. Du leder en grupp bestående av avdelningschefer inom Process- och produktutveckling, Infrastruktur och underhåll, Gruvteknik och IT.
Du har en god strategisk förmåga och arbetar utifrån ett helhetsperspektiv för att utveckla verksamheten. Vi ser dessutom att du har lång erfarenhet som ledare och att arbeta med teknisk utveckling. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer såväl internt som externt. Du delar våra värderingar engagerad, nytänkande och ansvar och uppmuntrar till ett inkluderande klimat.
Du ingår i LKAB:s koncernledning och rapporterar till VD för LKAB- koncernen.

Vi erbjuder
Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information
För mer information, kontakta vd Jan Moström 0920–381 00 eller HR- och hållbarhetsdirektör Grete Solvang Stoltz 0920–381 48.

Välkommen med din ansökan innan den 28 Januari.