Ekonomichef

2 dagar kvar

Plats
Kumla (Stad), Örebro
Annonserat
den 4 januari 2019
Stängs
den 23 januari 2019
Ref:
SE-13498

Position

Persson Innovation är marknadsledande med en global täckning där man idag har ett nära samarbete med flertalet internationella kunder. Nu söker man Ekonomichef där du får vara en central del av bolagets fortsatta utveckling och framtid. Persson Innovation har en tydlig tillväxtstrategi där du som Ekonomichef har en nyckelroll med ansvar för de dagliga operativa ekonomifrågorna samt bistår ledningen med ekonomisk kompetens i det strategiska utvecklingsarbetet.

Som Ekonomichef har du ansvar att sköta den operativa finans- och ekonomfunktionen med löpande redovisning, skatt, momsredovisning, månads-/årsbokslut och konsolidering av koncernens 5 bolag. I rollen ingår ansvar att säkerställa rapporteringsstrukturen med dotterbolag i USA. Vidare kommer Ekonomichefen arbeta nära VD i olika företagsövergripande frågor och projekt, samt löpande analysera verksamhetens resultat och nyckeltal.

Du förväntas arbeta med en tydlig struktur för finansiell rapportering och genomföra analyser av nyckeltal och ekonomiskt utfall som ett beslutsstöd för VD och styrelse. Du är en trygg och handlingskraftig person med förmåga att skapa förtroende och bygga goda relationer. Vidare ser vi att du är självständig, analytisk och resultatorienterad, med ett engagemang och en prestigelöshet att driva såväl det dagliga arbetet som att vara en del i det strategiska utvecklingsarbetet. Du har en hög energinivå som gillar att få saker gjorda och tar dig gärna an nya utmaningar och ser positivt på utveckling och förändringar.

Du har en eftergymnasial utbildning inom redovisning, gärna civilekonom eller liknande kunskap/erfarenhet. Du har troligtvis en erfarenhet som redovisningskonsult eller liknande roll där du arbetat med löpande redovisning och månad-/årsbokslut. Har du erfarenhet från koncernkonsolidering är det meriterande, men möjligheten för utveckling avseende detta finns inom bolaget. Det är även meriterande, men inget krav, om du har arbetat som controller eller haft liknande arbetsuppgifter med fokus på verksamhetsnära analyser och beslutsunderlag.

Låter det som en intressant och utvecklande möjlighet? Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE- 13498). Vi hanterar ansökningar löpande men önskar din ansökan senast den 23 jan 2019. Frågor besvaras av ansvarig konsult på Mercuri Urval, Nicklas Jungander, 019 – 19 68 05.

Om företaget

Persson Innovation AB utvecklar, producerar och marknadsför pappers- och plastbärande handtag och hanterar applikationsmaskiner över hela världen. Våra kunder är globala företag och ledande varumärken. Du hittar våra handtag på olika konsumentprodukter, inklusive drycker, mat, elektronik och kemiska produkter. Persson Innovation AB grundades i Kumla, Sverige, 1982 och ägs idag av Ceder Capital. Bolaget har utvecklats till att idag arbeta globalt med produktion i Sverige och försäljningsresurser i USA och Belgien. Huvudkontor och produktionsanläggning ligger i Kumla, Sverige.