Erfaren jurist till rättsavdelningen inom verksamhetsområde Marknader

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 7 januari 2019
Stängs
den 14 januari 2019
Ref:
1141
Kategori
Juridik

Som erfaren jurist på avdelningen Kapitalmarknadsrätt arbetar du främst med de juridiska frågor som rör börser, clearingorganisationer, centrala värdepappersförvarare, fondbolag, värdepappersbolag och handeln på värdepappersmarknaden. Du bidrar till utvecklingen av såväl avdelningen som dess medarbetare samt fattar beslut i aktuella frågor. En viktig del i rollen är även att säkerställa god kvalitet i avdelningens arbete så att beslut, regler och föreskrifter är genomtänkta, konsekventa och väl motiverade.

Avdelningen Kapitalmarknadsrätt tillhör verksamhetsområde Marknader och arbetar bland annat med tillstånds- och sanktionsprövningar samt med utarbetande av nya regler och föreskrifter. Avdelningen utgör också ett stöd till verksamhetsområdets tillsynsavdelningar i aktuella rättsliga frågor.

Tjänsten innebär nära samarbete med kollegor internt och löpande kontakt med företag inom den finansiella sektorn samt företrädare för branschen, Regeringskansliet, Ekobrottsmyndigheten och den Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (Esma). Genom det europeiska samarbetet involveras avdelningen i det internationella regelarbetet.

Vi söker dig som har en jur.kand., notariemeritering samt erfarenhet av överrätt eller motsvarande. Du har gedigen erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete och vi ser gärna att du har erfarenhet av regelgivning och av att arbeta med de regler som gäller för företag inom den finansiella sektorn och för aktiemarknaden. Kunskap om relevanta regelverk utifrån avdelningens ansvar samt kunskap om förvaltningsrätt, förvaltningsprocessrätt och allmän processrätt är meriterande. 

Som person är du analytisk och initiativtagande. Du är tydlig i din kommunikation, ser och tar ansvar för helheten samt utvecklar strategier och planer med ett framåtblickande perspektiv. Du uppskattar att arbeta tillsammans med andra och bidrar till ett gott samarbete samt har vilja och god förmåga att hjälpa och stödja dina kollegor när det behövs. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Marie Jesperson på 08-408 981 59 eller marie.jesperson@fi.se.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. 

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 14 januari 2019. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Fler sökningar så här

Liknande jobb