Verkställande Direktör

Rekryterare
Sparbanken Eken
Plats
Tingsryd (Kommun), Ryd
Annonserat
den 8 januari 2019
Stängs
den 3 februari 2019
Ref:
SE-13408

Position

Vill du anta utmaningen att leda Sparbanken Eken in i framtiden? Vill du tillsammans med professionella och engagerade medarbetare flytta fram positionerna ytterligare för en redan framgångsrik verksamhet?

Uppdraget som VD innebär att ta över stafettpinnen i en väl fungerande organisation och fortsätta den spännande resan framåt genom att leda och vidareutveckla banken i takt med omvärldens utveckling och i harmoni med våra kärnvärden Nära, Lokala och Kompetenta. 

Med engagemang leder du bankens långsiktiga och strategiska utveckling, men också, genom bankens chefer, den operativa styrningen av verksamheten. Genom tydliga mål och stabilitet i regelverken samt Sparbanken Ekens starka varumärke skapar ni tillsammans tillväxt genom lönsamma affärer och tar samtidigt tillvara den möjlighet som en ökad digitalisering innebär.

Bankens viktigaste resurs är medarbetarna. Genom ditt ledarskap bidrar du till att banken är en inspirerande och attraktiv arbetsplats där medarbetare utvecklas, både som individer och i sina yrkesroller.

Rollen som VD förutsätter en god dialog med bankens styrelse. Du förväntas också externt representera banken i relevanta forum lokalt, regionalt och nationellt.

Vi söker dig som har vilja och förmåga att ta dig an denna spännande roll. Du har en för tjänsten relevant utbildning på högskole-/universitetsnivå eller motsvarande kunskaper och du har tidigare nått framgångar med att leda och utveckla en verksamhet genom andra chefer. Vidare bör du ha erfarenhet från bank-/finanssektorn samt en god känsla och förståelse för sparbanksidén.   

Som ledare är du engagerad, tydlig och målorienterad samt trygg. Du är en skicklig och tydlig kommunikatör både i det lilla och det stora rummet med en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer, såväl internt som externt.

Vi erbjuder dig en spännande roll i ett dynamiskt skede där du får möjligheten att göra skillnad och spela en viktig roll för regionen och för invånare och näringsliv!

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, dock senast den 3 februari 2019 via www.mercuriurval.se(ref.nr. SE-13408). Frågor besvaras av Mercuri Urvals konsulter Per Anders Nilsson, tel. 070-312 44 48 och Christian Nyhlén, tel. 0733-66 75 76 .

Om företaget

Sparbanken Eken är en fristående och lokal sparbank med stark förankring i vår region. Med ett genuint intresse för våra kunders affärer, är vi en påläst fullservicebank som erbjuder allt en storbank kan erbjuda – men med ett lokalt fokus och ett personligt engagemang. Vår bank är unik då vi ägs av sex lokala stiftelser, vars syfte är att ge tillbaka en stor del av vinsten till bl.a. utbildning, föreningsliv och kultur. Detta gör vi för att stimulera en god samhällsutveckling och en tillväxt i vårt verksamhetsområde som innefattar Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. Idag har vi över 26 000 kunder, en affärsvolym på 15 miljarder kronor samt 70 medarbetare fördelade på våra kontor i Ryd, Delary, Grimslöv, Åryd, Älmeboda och Långasjö.

Fler sökningar så här