Affärsområdeschef Elnät

Plats
Norrtälje (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 22 januari 2019
Stängs
den 10 februari 2019
Ref:
SE-13535

Position

Vilka är vi?

Vi är ett engagerat team som gillar att samarbeta för att våra kunder ska få en säker leverans. Vi är ett kommunägt energi- och infrastrukturbolag som står för trygghet, närhet och omtanke och som har funnits i över 100 år. Hållbarhet står högt på agendan och vi bedriver verksamheter inom elnät, elhandel och -försäljning, fjärrvärme samt bredband. Vi skapar värden både för företaget och många ungdomar i kommunen genom att bland annat sponsra ett stort antal föreningar med en tydlig barn- och ungdomsinriktning. Vi visar även på vikten av närheten till våra kunder när vi driver egna ungdomsprojekt som involverar samhällsengagemang. Vi vill helt enkelt göra våra kunders vardag varmare och ljusare på många sätt och vårt varumärkeslöfte är ”Med gemensam kraft gör vi skillnad för Roslagen”.

Vi värnar om det personliga, lokala och långsiktigt hållbara. Vi tror på frihet under ansvar och balans i livet, att medarbetare som mår bra presterar bättre. Att utveckling skapas genom förtroende.

Norrtälje kommun ligger i Stockholms län och har drygt 60 000 invånare. Landarealen är drygt 2 000 kvadratkilometer och sträcker sig över en tredjedel av Stockholms län. Med en blandning av skärgård, levande landsbygd, stad och trivsamma tätorter har kommunen goda möjligheter till utveckling.

Ditt ansvar och vår ledningsstruktur

Som affärsområdeschef kommer du att ha ansvaret över verksamheterna inom elnät, fibernät, belysning samt entreprenad med fokus på driftsäkerhet, konkurrenskraft och affärsmässighet. Vidare leder du affärsområdet i de externt drivna förändringarna som sker inom lagstiftning, förhandsreglering och intäktsramar.

Som affärsområdeschef utformar och genomför du arbetsuppgifter och strategier inom ditt verksamhetsområde på ett produktivt, hållbart och resurseffektivt sätt utifrån slutkundens allt högre ställda krav. I rollen ingår bland annat;

  • Ansvara för det systematiska arbetsmiljöarbetet, riskbedömningar, kris- och beredskapshantering.

  • Optimera elnätet avseende teknik, funktion och organisation med stöd av ny teknik.

  • Optimera verksamheten med hänsyn till lönsamhet, nyckeltal och resultat.

  • Ansvara för upphandlingar och löpande kund- och entreprenadavtal.

Du ingår i bolagets ledningsgrupp och rapporterar till VD. Inom affärsområdet arbetar 25 personer och du har en direktrapporterande arbetschef.

Du kommer delta i branschorganisationens nätverk och i arbetsgrupper för omvärlds- och branschbevakning.

Vem är du?

Som person lockas du av utmaningen att ta en roll i vidarutveckligen av Norrtälje Energi. Du har erfarenhet av att arbeta med hållbar utveckling och med ditt intresse för samhällsengagemang har du ett naturligt driv att tillsammans med övriga i ledningsgruppen och bolaget vara med och utveckla verksamheten och Norrtälje kommun mot en mer miljövänlig och hållbar kommun.

Som ledare är det viktigt att du ser helheten i bolaget, att du har en god analytisk förmåga och är såväl handlingskraftig som lyhörd. Du tycker även att det är stimulerande och utvecklande att arbeta med och entusiasmera dina medarbetare och känner en drivkraft att tillsammans med dem skapa ett starkt team.

Du har tidigare haft en liknande ledarroll för en självständig verksamhet eller för en självständig enhet inom en större koncern.

Rollen kräver att du har branschförståelse där tidigare branscherfarenhet är meriterande. Erfarenhet av offentliga upphandlingar är även det meriterande.

Du har en ingenjörs- eller högskolebakgrund med inriktning mot elkraftteknik eller annan relevant inriktning. Att arbeta med både strategiska och operativa frågeställningar är en självklarhet för dig. Du har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift samt innehar B-körkort.

Norrtälje Energi eftersträvar en jämn fördelning av olika bakgrunder och förmågor i hela organisationen.

Tror du att du har vad som krävs? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig.

Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-13535) så snart som möjligt, dock senast den 10 februari 2019. Frågor angående rekryteringsprocessen besvaras av Hans Blecher, via hans.blecher@mercuriurval.com eller tel 08-50645049.

Om företaget

Norrtälje Energi AB – Bolaget som vill göra våra kunders vardag och framtid både ljusare och varmare.

Norrtälje kommun ligger i Stockholms län och har drygt 60 000 invånare. Landarealen är drygt 2 000 kvadratkilometer och sträcker sig över en tredjedel av Stockholms län. Norrtälje är en trygg kommun med många möjligheter. Med blandningen av skärgård, levande landsbygd, stad och trivsamma tätorter har kommunen goda möjligheter till utveckling.

Norrtälje Energi AB är Norrtälje kommuns energi- och infrastrukturbolag och ägs till 100 % av Norrtälje kommun. Bolaget har 55 anställda och omsätter 420 MSEK. Bolaget bedriver verksamheter inom elnät, elhandel och försäljning, fjärrvärme samt bredband och har en över 100 år lång historik där grunden alltid varit hög kvalitet och rätt pris. Norrtälje Energis strategi är att vara en hållbar samhällsbyggare genom att vara en attraktiv arbetsgivare, leverantör och samarbetspartner med fokus på det lokala näringslivet.

Bolaget har 16 300 elnätskunder och värmer via sitt fjärrvärmenät upp cirka 90 procent av alla fastigheterna inom Norrtälje, Rimbo och Hallstaviks tätorter, villor exkluderat. På bredbandssidan är man nätägare och köper kommunikationsoperatörstjänsten av Telia.

Värden som bolaget värnar om är det personliga och lokala. Detta är helt naturligt då bolaget ägs av kommunen, eller som bolaget ser det, av alla boende i kommunen.

Norrtälje Energis verksamheter ska vara till nytta och glädje för bolagets kunder. Det är viktigt för bolaget att invånarna i Norrtälje kommun mår bra och får en chans att utvecklas samtidigt som man aktivt bidrar med att värna om hälsa och miljö.

Bolaget sponsrar en rad olika företeelser som täcker in samhälle, kultur och idrott. Man är direkt engagerade i och stödjer många föreningar med en tydlig ungdomsinriktning. Man vill på detta sätt tydligt visa sitt samhällsengagemang och närheten till sina kunder. Läs mer på www.norrtaljeenergi.se

Liknande jobb

Liknande jobb