Polismyndigheten söker It-revisor och/eller internrevisor till Internrevisionen

Rekryterare
Polisen
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 5 februari 2019
Stängs
den 4 mars 2019

Polismyndigheten söker It-revisor och/eller internrevisor till Internrevisionen

Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten.

Organisation

Internrevision

Län

Stockholms län

Utlyst

04 februari 2019

Ansök senast

04 mars 2019

Referensnummer

A063.173/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Under 2019 kommer medarbetare vid internrevisionen att gå i pension. Vi behöver därför nya kollegor som vill jobba med oss på en myndighet med ett samhällsviktigt uppdrag!

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Polismyndigheten ersätter tidigare 21 fristående polismyndigheter, Rikspolisstyrelsen och Statens kriminaltekniska laboratorium. Myndigheten är en enrådighetsmyndighet och har drygt 29 000 medarbetare. Polisen är organiserad i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

Polismyndighetens internrevision består idag av tretton revisorer, tre timanställda och en chef som organisatoriskt är placerad direkt under rikspolischefen. Vi är en av de större internrevisions-funktionerna i staten. Internrevisionens uppgift är att oberoende och objektivt granska och lämna förslag till förbättringar av Polismyndighetens process för intern styrning och kontroll. Vi fokuserar på att skapa en plattform i polisen för att vara en viktig del i polisens förbättringsarbete. Polismyndighetens internrevision arbetar i enlighet med internrevisionsförordningen och internationella standards. Några av oss har certifieringar via IIA.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder

Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Internrevisionens vision är att skapa nytta och förtroende och bidra till en Polismyndighet i ständig förbättring. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Vi inom internrevisionen är en blandad grupp vad gäller bakgrund, ålder och kön.

Som internrevisor kommer du utifrån en analys av verksamhetens risker självständigt granska ledningens interna styrning och kontroll. Granskningsuppdragen utgår från en revisionsplan som har beslutats av rikspolischefen. Resor i begränsad omfattning ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

KVALIFIKATIONER

  • Akademisk examen
  • Arbetat minst 3 år med it-revision eller internrevision

MERITERANDE

Det är meriterande om du har:

  • Certifiering CISA via Information Systems Audit and Control Association och/eller certifiering CIA och/eller CGAP via Institute of Internal Auditors
  • Statlig erfarenhet
  • Extern revision

PERSONLIGA EGENSKAPER

Som internrevisor är det viktigt att du är kommunikativ, tydlig och lyhörd. Du har god samarbetsförmåga och skapar förtroendefulla relationer med verksamheten. Funktionen kräver hög integritet och förmåga att vara objektiv och oberoende för att säkerställa internrevisionens granskningsuppdrag. Vidare ska du kunna arbeta självständigt, strukturerat och ha en vilja och förmåga att utveckla och förbättra verksamheten och din egen roll. Du ska också vara en person som trivs med att arbeta i team.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Stina Nilsson Kristiansson, chef Internrevision, tfn: 0105636964 eller 0725668596

Fackliga företrädare

Lars Modig, SACO, 0725-69 79 40; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 01056387 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 0105677092; Lotta Hyltenfeldt, SEKO Polisen, tfn 0105637935

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Kungsholmen, Stockholm

Funktion: Internrevisor

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 4 mars 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med dnr A063.173/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Maria De Geer, maria.de-geer@polisen.se.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb