Ekonomiassistent till Bilda

Rekryterare
Bilda
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 12 februari 2019
Stängs
den 14 mars 2019

Är du en kunnig och nyfiken ekonomiassistent? Drivs du av att dina kunskaper och färdigheter kommer till nytta i en mångkulturell verksamhet där du delar Bildas övertygelse om alla människors lika värde. Då kanske detta är rollen för dig? 

Bilda söker en kunnig, driven och prestigelös Ekonomiassistent. I rollen som ekonomiassistent ansvarar du för kund- och leverantörsreskontra vilket innebär sedvanliga arbetsuppgifter såsom kontering, betalningar, kundfakturering, avstämningar och bokslutsarbete. Visst arbete kopplat till arvoden och löneadministration ingår. Du är även delaktig i det fortsatta utvecklingsarbetet i verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

  • registrering, bokföring, kontering och återrapportering.
  • leverantörsreskontra 
  • förberedande till budget och bokslutsarbete.
  • avstämning, inläsning, betalning och periodiseringar.
  • övrig ekonomiadministration
  • stötta Bildas olika enheter när det gäller redovisnings- samt arvodeshanteringfrågor.
  • tillsammans med kollegor hantera post, inscanning och dylikt.
  • aktivt delta i utvecklingen av enhetens arbete.
  • på uppdrag av redovisningschef ta fram och förbereda underlag kopplat till ansvarsområdet.

Kvalifikationer och personlighet

Vi söker dig som har arbetat minst 5 år inom kund- och/eller leverantörsreskontra. Vi ser gärna att du har arbetat med löneadministration men det är inget krav.  Du har en mycket god förståels hela reskontraflödet och goda kunskaper inom löpande redovisning. Vi ser gärna att du har genomfört eftergymnasiala studier inom ekonomi. Meriterande om du har arbetat Visma Control och Agda lön sedan tidigare men det är inget krav. Du har ett systemintresse och är lättlärd i system. Du har god datavana samt goda kunskaper i Officepaketet. Du formulerar dig väl i såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Som person är du driven och ansvarstagande och har ett strukturerat arbetssätt. Du är nyfiken och utvecklingsorienterad på ett sätt som gör att du initierar och fullföljer idéer utan att tappa kvalité. Du är en prestigelös lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra och hjälper dina kollegor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

I denna rekrytering samarbetar Bilda med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Therese Kraft 076-879 91 95. Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan! Fackliga företrädare för Unionen är Petra Falk 090-14 20 11.

Om Bilda 

Bilda är ett studieförbund som erbjuder studiecirklar, kulturprogram och andra sociala
mötesplatser. Vårt jobb är att ta tillvara våra medlemsorganisationers och
enskilda människors drivkraft och möjliggöra deras – och dina – idéer och
initiativ. Bilda tror på ett samhälle där människor möts och utvecklas tillsammans.

I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom musik, film, dans, hantverk och mycket annat.

Geografiskt är Bilda uppdelat i sex regioner, med ett gemensamt förbundskansli i
Stockholm och ett studiecenter i Jerusalem.

Liknande jobb

Liknande jobb