BIO AFFÄRSOMRÅDE FÖRSÄKRING TILL SKANDIA

Rekryterare
Skandia
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 12 februari 2019
Stängs
den 14 mars 2019

Vill du arbeta i en central roll med stort inflytande i gränslandet mellan affär och IT? I rollen som Business Information Officer har du ansvar för att processer och IT stödjer affärsstrategin. Du fungerar som en länk i strategiska och taktiska frågor mellan affärsområdet och IT och jobbar nära koncernledningen. Vi söker dig som har god beställarkompetens inom IT och erfarenhet från transformationer. Du förstår affärsutveckling och är en stabil och kommunikativ person och ledare

DIN ROLL

Din roll som Business Information Officer (BIO) är en central nyckelposition inom Skandias största affärsområde Försäkring. I rollen har du ett ansvar att affärsområdets utveckling av process och IT stödjer affärsstrategin och fungerar som en länk i strategiska och taktiska frågor mellan affärsområdet och IT. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt med många kontaktytor i organisationen.

Som BIO rapporterar du till Affärsområdeschef för Försäkring som ingår i Skandias koncernledning. Du ingår i affärsområdets ledningsgrupp.

I rollen kommer du att ansvara för följande:

  • Säkerställa att utvecklingen av affärsområdets processer och att IT stödjer affärsstrategin. Rollen är central i framtagandet av IT-strategi för Affärsområde Försäkring.
  • Driva arbetet med utvecklingsplanering och förvaltning och den löpande portföljstyrningen inom Affärsområde Försäkring.
  • Styrning av IT-leveransen till affärsområdet, agera som beställare av IT-tjänster
  • Säkerställa att förvaltningen av applikationerna inom affärsområdet sker på ett kostnadseffektivt sätt och utifrån affärsområdets behov
  • Omvärldsbevakning om hur nya tekniska lösningar och innovationer kan användas inom affärsområdet
  • Bidra till att IT-risker identifieras, värderas och hanteras
  • Leda verksamheten och IT så att SAFE processerna fungerar smidigt

DIN BAKGRUND OCH DINA EGENSKAPER

Vi söker dig som har god affärsförståelse och en gedigen erfarenhet av att arbeta i gränslandet mellan verksamhet och IT, gärna från Bank eller Försäkring. Du har god förståelse för processer och IT och ser IT som en möjliggörare för att säkerställa affärens behov. Du har erfarenhet av att leda verksamhet och IT i utvecklingsarbete - från strategi till att det händer och har haft ledarskap i transformationer.

Du har förmåga att kommunicera med personer från alla delar av företaget, främst på strategisk, taktisk, men även på operativ nivå när så krävs. Du har en förmåga att få med dig andra och har lätt att samarbeta.

För denna roll bör du ha en relevant akademisk utbildning eller motsvarande. Arbetet kräver även att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

VÅRT ERBJUDANDE

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra och vi tror på en organisation där mångfald och jämställdhet är lika självklart som att vi sätter våra kunder först. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

DIN ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Du söker enklast tjänsten via "ansök-knappen" i annonsen. På ett enkelt och snabbt sätt bifogar du ditt CV. Vi lovar - inga krångliga ansökningsformulär. Om du har specifika frågor angående tjänsten eller hur du ansöker så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ann Bender ann.bender@bhill.se telefonnummer 072-214 08 72 eller Jessica Fohlin jessica.fohlin@bhill.se telefonnummer 070-431 69 37

Varmt välkommen med din ansökan!

För att följa lagar angående Personuppgiftshantering och för att kunna ge dig statusuppdatering under rekryteringen ber vi dig att EJ skicka ansökningar via e-mail utan via Ansökningsknappen.

OM SKANDIA

Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi förvaltar mer än 600 miljarder åt våra 2 miljoner kunder och låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning och samtidigt bygger ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar. 

Läs mer på www.skandia.se

Sökord: Business Information Officer, BIO, Business Chief Information Officer, BCIO, Chief Information Officer, CIO, portfolio management, IT-strategy, business development, IT development

Liknande jobb

Liknande jobb